söndag 2 november 2014

Vårt sovrum

Först ut i husesynen är vårt sovrum. Huset är byggt 1999 och när vi flyttade in syntes det att något inte blivit gjort invändigt sedan dess. Som tur var behövdes inga större renoveringsprojekt i lägenheten utan vi har endast gjort ytrenoveringar. När jag skriver "vi" menar jag egentligen sambon... Jag har sist och slutligen inte gjort så stora saker. Jag har målat någon vägg och lite lister men i det stora hela har nog sambon gjort allt.

Så här såg sovrummet ut när vi flyttade in. Plastmatta på golvet och smutsiga väggar.  
 Speciellt där bakom arbetsbänken syns en stor fläck på väggen. De tidigare ägarna hade sänghuvudet där.

Och så här ser rummet ut idag.

Väggarna är målade vita och nytt golv är lagt. 
Nattygsborden som skymtar där är också ett "omvandlingsprojekt. Vi köpte de här från jysk (länk). Egentligen är det ju blombord, men vi tyckte att de lika bra kan passa som nattygsbord. Vi hittade nämligen inte några nattygsbord inom en rimlig prisklass, som skulle ha varit smala och höga. Eftersom sovrummet inte är så stort så fick det inte vara några breda bord. Dessutom skulle de vara tillräckligt höga så att de passade ihop med sängen. Till slut köpte vi alltså blombord och målade om dem i samma färg som vägghyllorna. Vi (igen sambon) målade ett riktigt tunt lager med färg så att strukturen från träet under skulle skina igenom och på så vis passa bra ihop med golvet också.


Och så här blev golvet att ser ut. 




Dörren som syns där leder till en klädskrubb. Inte någon riktig walk-in closet, men en person ryms där i alla fall. Det är just och just så att mina och sambons kläder ryms där...

Sängen köpte vi för några veckor sedan och hittills är vi rätt så nöjda. Vi tänkte att nu när vi ändå har varit tillsammans i 10 år så kanske det skulle bli dags att byta bort 120 cms sängen. Nu helt plötsligt har vi så otroligt mycket rum i sängen. 


Sovrummet är riktigt lämplig storlek. Till en början kändes det rätt så litet. Men eftersom det är så litet ryms inte mycket annat än en säng och nattygsborden och det gör att rummet automatisk inte fylls med en massa annat som stör harmonin. Nu är sovrummet faktiskt bara ett sovrum!

Therese

2 kommentarer:

  1. Ni har fått ett jätte fint sovrum! /mamma G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Vi sover nog bra där bara inte lillemannen skulle ha så mycket show på natten...

      Radera